Най-добрите лого дизайнери в света

brif-logo-design-gd-8
Лого дизайн и фирмен стил
май 5, 2016
Монограм като лого
май 8, 2016
Покажи всичко

Най-добрите лого дизайнери в света

designer

 Най-добрите лого дизайнери в света

Не може да станеш добър в определена област, ако не познаваш работата на най - добрите преди теб. Затова се захващам да създам един ресурс, който да ми бъде полезен първо на мен, а после и на всички, които решат да се занимават с лого дизайн.  Първият в класацията ще бъде Стефан Кънчев. Първо защото е българин, второ, защото създадените от него знаци и приложението им са  все още актуални и могат да се видят около нас.

Стефан Кънчев Сол Бас Майкъл Биерут (Michael Bierut) Робърт Brownjohn
Отл Айхер Джо Финокияро (Joe Finocchiaro ) Алън Флечър Том Гейсмар (Thom Geismar)
Стеф Гайсбюлер (Steff Geissbuhler) Милтън Глейзър (Milton Glaser) Саги Хавив (Sagi Haviv) Армин Хофман
Джерард Хуерта Майкъл Джонсън Юсаку Камекура (Yusaku Kamekura) Джери Купер (Jerry Kuyper)
Линдън Лидер Реймънд Лоуи (Raymond Loewy) Херб Лубалин (Herb Lubalin) Марчело Минале
Пер Молеръп Мортеза Момайез (Morteza Momayez) Майлс Нюлин (Miles  Newlyn) Пол Ранд (Paul Rand)
Пола Шер Антон Станковски Хенри Щайнер Бриан Тастрерфилд (Brian Tattersfield)
Иван Чермаев Майкъл Волф Боб Волф Ланс Уаймън

Стефан Кънчев

Най - добрият български графичен дизайнер. Прави свои изложби във Москва, Берлин, Прага, Будапеща. През 1967 на международна изложба организирана от Американския институт за графични изкуства AIGA, той се представя с 23 запазени знака, като основен акцент е логото на Петрол.

От 1945 участва в много изложби и биеналета в България и в чужбина: Белград, Будапеща, Берлин, Москва, Варшава, Бърно, Любляна, Ню Йорк — I световна изложба на запазената марка; участва с 23 творби от всичко 250 от цял свят, и др. Урежда самостоятелни изложби в София, Москва, Прага, Берлин, Варшава, Будапеща, юбилейна изложба в София (1975). Печели многократно конкурси за шрифт, плакат, запазени марки, честитки, телеграми, оформяне на книги и др. произведенията му се ползват със световна известност и името му фигурира в най-големите енциклопедии по приложна графика. Награден е с ордените „Кирил и Методий” — I степен (1956, 1963, 1969), „Червено знаме на труда” (1965), „Народна република България” — II степен (1975). Наградата за плакат и приложна графика „Александър Жендов” (1973) и др.

През 1982 японското списание Idea му отделя заглавната и още шестнайсет страници.

stefan-kanchev

Стефан Къчев


През 1994 Стефан Кънчев е признат за един от десетте най-добри майстори на запазени знаци в света и се нарежда до имена като Пол Ранд и Сол Бас. Наградата се връчва от Международния център за запазени знаци ITC в Остенд, Белгия.

Вижте негови творби
Върни се в началото

Отл Айхер , известен също като Ото Айхер

(13-ти май 1922 - 01 Септември 1991) е един от водещите немски графични дизайнери на 20-ти век.

Най-известните проекти по които работи са като водещият дизайнер за Олимпиадата в Мюнхан през 1972 година и логото и фирмената идентичност на "Луфтханза". Той създава и нов набор от пиктограми, които проправиха и в момента се използват като обществени знаци.

otl-aichar

Отл Айхер


Стеф Гайсбюлер

е сред най-известните дизайнери на интегриран бранд и корпоративни програми за самоличност в САЩ.

Неговата работа за широк спектър от международни и национални клиенти включва системи за самоличност на Merck, Time Warner, NBC, Telemundo, Гласът на Америка, Музея на изкуствата в Толедо, Националните паркове на пристанището на Ню Йорк, Crane & Co. и много други. Преди да сформира C & G Partners той е съдружник и директор в Chermayeff & Geismar Inc. в продължение на 30 години.

Стеф е проектирал архитектурните графики за сградата на IBM в Ню Йорк; цялостна система за знаците на университетите в Пенсилвания; и Кънектикът; печатни материали за Mobil, Philip Morris и други.

Steff Geissbuhler

Стеф Гайсбюлер


Джерард Хуерта

има едни от най - добрите типографски разработки в съвременния дизайн.

Някои от неговите лога и логотипи са включени Swiss Army Brands, MSG Network, CBS Records шедьоври, Waldenbooks, Калвин Клайн , AC DC, The Atlantic Monthly, PC Magazine, Adweek, както и корпоративни азбуки за Waldenbooks, Time-Life и Conde Nast..

gerard-huerta

Джерард Хуерта


Линдън Лидер


Възпитаник на Станфордския университет и Арт Колежа по Дизайн, Линдън е получил повече от 30 големи награди за дизайн в света. Работата му се появява в множество публикации и е включена в постоянните колекции на Смитсъновия институт. Той продължава да изнася лекции на национално ниво за корпоративна идентичност и теми за управление на марката. Неговият дизайн на логото на FedEx наскоро бе цитиран от Rolling Stone Magazine като една от 10-те най-добри американски идентичности в последните 40 години.

Като директор на Lieder Creative, Линдън Лидер има повече от двадесет години опит в областта на корпоративните комуникации. Линдън започва кариерата си в Bass / Yager Associates, Лос Анджелис и е служил като Design координатор за олимпийският организационен комитет на Лос Анджелис. В Landor Associates (Сан Франциско). Други негови участия с в проектите за брандиране и лого дизайн на- CIGNA, Dun & Bradstreet, Technicolor, Federal Express, Зимните олимпийски игри в Солт Лейк сити и бразилската Banco Bradesco SA, най-голямата частна банка в Латинска Америка.

Линдън Лидер

Линдън Лидер


Пер Молеръп


е датски дизайнер , академичен , и автор . Той е известен с акцента си върху простотата в дизайна и за неговия почерк в дизайна на летищата в Копенхаген , Осло и Стокхолм , както и метрото в Копенхаген . Молеръп е автор на няколко книги.

per-moller

Пер Молеръп


Пола Шер


е сред малкото жени топ дизайнери. А може би и единствената. В един свят съсдаден от мъже за мъже. Тя е една от малкото които успяват да пробият монопола. Тя казва: Моята работа е игра. Когато правя дизайн, играя. Дори съм проверявала в речника, за да се уверя, че наистина го правя - и определението за игра, номер едно, беше занимание с детинска дейност или старание, а номер две беше хазарт. Осъзнавам, че правя и двете, когато се занимавам с дизайн..

paulascher

Пола Шер


Иван Чермаев


Иван Чермаев - американски дизайнер от руски произход. Името му може би е известно в доста тесни кръгове, но работата му като дизайнер, илюстратор и художник е известна на целия свят..

logo-ivan-chermaev

Иван Чермаев


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.