Конкурс за лого – Rila Lakes
юли 7, 2016
Кратки размисли за старта в логодизайна на gd-8 през 2019 г.
януари 24, 2019
Покажи всичко

Изработка на лого – Max Cam

Ето, че получихме с Момчил първата заявка за изработка на лого през сайта.

Без препоръки, без да е роднина, не след уговорка и среща, не по телефона –  а онлайн. Стана след запитване през формата за контакти, кратка кореспонденция и последвал телефонен разговор.

Тази заявка ще остане като една от най – ценните защото в кореспонденцията ни с Андрей (поръчителя на този лого дизайн), стана ясно, че той е прочел идеята, която стои зад сайта и най – вече вярва в нея, което ни е дало предимство пред конкурентни фирми и дизайнери.

Тук с радост мога да кажа – „Браво, Момчиле! Идеята ти вече работи“.

Бягай да рисуваш 🙂

Друг важен момент, който искам дебело да натъртя е скоростта на мислене на моя син. След като му изчетох заданието от имейла и разпита относно какво са охранителни камери, SMART автоматизиран паркинг, видеонаблюдение и т.н. Момчил каза, че според него Андрей харесва правилните геометрични форми и красивите цветове. За зациклил в правила и предрасъдъци мозък като моя, това беше като стрък мента в чаша прясно изцедена лимонада (Толкова освежаващо, просто и … и… и… ясно)

Аз очаквах предложение свързано с охранителни камери сигурност и т.н., а получих друго.   Поговорихме, помислихме, начертахме 1-2 идеи. Задраскахме един куп други. На няколко пъти Момчил, беше готов да се откаже, но геометричните форми и цветове все не ни даваха мира. Наистина трябва да е SMART, да е модерно, да избягаме от традиционната визия, да направим нещо забележително и запомнящо се. Все пак имаме разрешение да го включим в потрфолиото си, а това е важно. Все пак, това ще бъде проект създаден в свободен пазар, без шуробаджанащина, без уреждане, без обществени поръчки. Трябва да се представим добре. Момчил мисли, работи, учи нови думи, учи нови символи, учи нови форми, учи още за живота, за печеленето на пари, за бизнеса… Уфф… страхотен ден, страхотни идеи. Когато работа е удоволствие. Ето и малко документални кадри.

IMG_0131
IMG_0130
IMG_0129
IMG_0128
max
max-cam
maxcam
stena
maxcam-colors

 

Сега малко разяснения и символика. Освен очевидното „С“, която означава Камера може да се види и „М“  – МАХ. Отделно съчетанието на геометрични фигури вдъхва солидност и сигурност свързани в SMART дизайна на камерата. „Ириса“ на камерата изглежда като част от чадър, което също е свързано с дейността на фирмата.

 

2 Comments

  1. Евга каза:

    Браво! Имаш си такъв помощник – свежар! Продължавайте заедно, все така с желание, емоция и страст да вършите делата си, защото все още има хора – ценители!

    • stoineff каза:

      Да. Даже, не помощник, а истински двигател. Идеите понякога първоначално звучат безумно, но почти винаги има нещо, които аз никога не бих видял.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.